Међународна конференција из примењене електромагнетике – ПЕС 2023

На Електронском  факултету у Нишу је, у периоду 28-30. августа 2023. године, одржана XVI Међународна научна конференција из примењене електромагнетике – ПЕС 2023.

Скуп су, уз подршку Министарства за науку, технолошки развој и иновације Републике Србије, заједно организовали Електронски факултет и Факултет заштите на раду – Универзитет у Нишу (Србија), Факултет за електротехнику и информационе технологије – Технички универзитет Илменау (Немачка), Технички универзитет у Софији (Бугарска) и Факултет техничких наука у Чачку – Универзитет у Крагујевцу (Србија).

У оквиру Конференције је на 6 оралних и једној постер сесији изложено укупно 45 радова чији су аутори 123 истраживача из 12 земаља (Бугарске, Хрватске, Немачке, Мађарске, Црне Горе, Северне Македоније, Пољске, Румуније, Русије, Србије, Уједињених Арапских Емирата и Уједињеног Краљевства).

Поред радног дела конференције, учесници су ове године били у прилици да посете Музеј индустријске и технолошке баштине у Научно-технолишком парку Ниш, Археолошки парк “Медијана”, МХЕ “Сићево”, као и Момчилов град и Музеј Понишавља у Пироту.